Coronavirus

Aan alle ouders van de kinderen van Kinderopvang rijk van Nijmegen

Maandag 9 maart 2020

Betreft: coronavirus

Beste ouder,

Afgelopen dinsdag informeerden wij u over het beleid dat Kinderopvang Rijk van Nijmegen voert met betrekking tot het coronavirus. In deze brief geven wij u een update. Zoals eerder gemeld zijn de instructies van de betrokken instanties voor ons leidend. Bij twijfel raadplegen wij te allen tijde de GGD.

Bent u recentelijk in een van de risicogebieden geweest en ontwikkelt u of uw kind(eren) lichte verkoudheids- of luchtwegklachten, kortademigheid of is er een grieperig gevoel? Raadpleeg dan altijd eerst telefonisch uw huisarts voordat u uw kind(eren) naar het kinderdagverblijf en/of buitenschoolse opvang stuurt. Ook als uw kind niet in een van de gebieden is geweest, maar toch verkoudheids- of luchtwegklachten heeft, kortademig is of zich grieperig voelt, raden wij aan uw huisarts te raadplegen en eventueel op advies uw kind(eren) thuis te houden totdat de klachten over zijn.

Daarnaast blijven de volgende adviezen van kracht. We zullen hier de kinderen ook regelmatig op attenderen:

  • was regelmatig je handen met water en zeep
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na het snuiten direct weg
  • raak zo min mogelijk met je handen je ogen, neus en mond aan
  • houd minimaal een meter afstand van iemand die hoest of niest
  • Vanaf heden is ons beleid om fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden. We schudden dus geen handen, geven geen high five en houden gepaste afstand van elkaar. Er is geen reden voor paniek, wel is het belangrijk om alert te zijn te blijven.

Om u zo goed mogelijk geïnformeerd te houden, gaan we in de loop van maandag 9 maart een webpagina aanmaken korvn.nl/coronavirus waarop u de laatste informatie vindt over het coronavirus, inclusief een aantal links naar pagina’s waarop u relevante informatie kunt vinden. Wij vragen u om zelf ook regelmatig de updates van de GGD en het RIVM in de gaten te houden en situaties die u zorgen baren, te rapporteren bij de directeur of beleidsmedewerker van Kinderopvang Rijk van Nijmegen. Alvast dank voor uw medewerking.

Vriendelijke groet,

Marleen Leenders, beleidsmedewerker Kinderopvang Rijk van Nijmegen

Inge de Werd, directeur.