Natuur(-educatie) en excursie groep de Verkenners

 


Natuur-educatie: bijenkorf bekijken…
Resultaat houtsnijwerk onder leiding van Peike…

Contact is tijdens opvanguren mogelijk met Timo: 06 24462205, maar uitsluitend bij dringende noodzaak! Wij zijn vanaf rond half zes te vinden op locatie De Flierefluit, Postweg 187, 6523KZ  Nijmegen (trapje af).

Op de langere en doorgaans rustigere woensdag- en vrijdagmiddagen trekken Peike (woensdag en vrijdag) en Timo (vrijdag) eropuit met een groep kinderen, met woensdag Keizer Karel als thuisbasis en vrijdag de Flierefluit. Vrijdagverkenners vormen een aparte groep waarvoor uw kind opgegeven kan worden; woensdagmiddag verkenners vallen onder de Keizer Karel groep en vetrekken van daaruit.

Peike en Timo helpen grenzen te verleggen!

Deze groepen zijn speciaal in het leven geroepen om de wat oudere kinderen (vanaf 6 jaar) onvergetelijke vrijdagmiddagen te bezorgen. Struinend door bos en veld, dorp en stad worden actieve en spannende middagen georganiseerd. Te denken valt aan Scouting activiteiten in het bos (zoals hutten bouwen), op bezoek bij de fruitboer, picknicken, de Ooij en Groenlanden in, maar ook naar kasteel Doornenburg of op stap met een schaapskudde. Peike’s specialiteit is HOUTBEWERKING; hij maakt met de Verkenners houten gebruiksvoorwerpen, zoals lepels etc.