Natuur- en scouting BSO Keizer Karel

Onze bos- en scouting BSO.
Adres Sophiaweg 450 Nijmegen.

Bel Keizer Karel (alléén tijdens openingsuren en met noodzaak: 06 1054 5559; géén voicemail)
Vrijdag- en woensdagmiddag “verwendagen”. We gaan er dan regelmatig op uit, net alsof het vakantie is! Die groep heet dan de Verkenners.


Aan de rand van het Mariënbos op de Kwakkenberg ligt het grote Scouting Keizer Karel gebouw. Het heeft een aantal zeer ruime ruimtes met o.a. keuken en open haard. Buiten heeft het een behoorlijk bosperceel met eigen (afsluitbare) toegang tot het Mariënbos. Daar bouwen we hutten, zitten (onder begeleiding) bij het kampvuur en doen speciale natuur- en scouting-activiteiten.
Binnen is het warm en gezellig. We eten er, zitten er bij de open haard, waar we ook wel eens brood bakken of noten roosteren, spelen er met grote houten blokken, doen spelletjes, knutselen en kokkerellen.
N.B. Bso Nijmegen en Scouting Keizer Karel zijn volledig van elkaar losstaande organisaties.

Een kikker gered van een wisse dood…

Open: Maandag t/m vrijdag, de hele week.

Wetenschap als spel opKeizer Karel…

Buiten: hutten bouwen, kampvuur maken, brood bakken, touwbaan maken, grote zitschommel, bomen klimmen, in kruidentuin werken, speksteen bewerken, voetballen, vrij spel, zagen, timmeren en knutselen.
Binnen: kokkerellen (pannenkoeken, tosti’s etc. bakken) zaalvoetbal, lezen, bordspelletjes doen, Kastanjes poffen in de open haard, knutselen, spelen met dino’s en andere figuren, grote hangmat/schommel etc.

Vincent, Peike en Ramona vormen de vaste kern van Keizer Karel en verzorgen de verschillende natuur- spel-, sport- en knutselactiviteiten.

EXTRA’S:  **Veel kinderen sporten ’s woensdagmiddags bij Orion, Trekvogels, Rapiditas of NMHC. Vincent brengt ze daarheen en haalt ze weer op. **Peike op woensdag en Timo en Peike op vrijdag trekken er regelmatig met een aantal kinderen op uit en deze groepjes gaan door het leven als VERKENNERS.

Vaste medewerkers op BSO Keizer Karel zijn Vincent, Simone, Ramona en Peike op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag,  Vincent, Ramona en Peike op woensdagmiddag, Timo en Peike op de vrijdagen.

vlnr: Vincent, Simone, Ramona, Peike en Timo