Natuur- en scouting BSO Keizer Karel

Onze bos- en scouting BSO.

waar natuurbeleving en buitenspelen voorop staat.

Adres: Sophiaweg 450 Nijmegen
Tel: 06 10 54 55 59 (telefonisch alleen bereikbaar voor ouders tijdens openingstijden, wij hebben geen voicemail). Belt u voor algemene vragen het kantoor: 024 844 33 47

Open: maandag t/m vrijdag.
Op woensdag en vrijdag trekken we er regelmatig op uit en beleven we allerlei avonturen; deze groep heet dan ook niet voor niets de Verkenners!

Tijdens schoolvakanties zijn wij ook geopend en dan maken we een speciaal programma dat past bij de tijd van het jaar. Tijdens studiedagen kunt u tevens op ons rekenen.
________________________________


Aan de rand van het Marienbos op de Kwakkenberg, ligt het gebouw van Scouting Keizer Karel midden in een eigen, omheind bosperceel.
Het gebouw heeft zowel binnen als buiten veel ruimte.
We spelen (onder begeleiding) op het terrein en in het aangrenzende Marienbos, en binnen. Wij bieden dagelijks een zeer divers programma aan, maar kinderen zijn uiteraard vrij in hun keuze om mee te doen, vrij spelen mag ook altijd.
BSO Nijmegen gebruikt het gebouw van Scouting Keizer Karel, maar het zijn volledig van elkaar losstaande organisaties.

Buiten
Buiten is het fijn, want daar bouwen we hutten, doen we allerlei leuke bosspellen, kun je hout bewerken, timmeren en zagen, spekstenen bewerken, een potje voetballen, vrij spelen, boogschieten (met een zuignappunt), een touwbaan maken, met de leiding een vuurtje maken om broodjes of appels te roosteren, een waterbaan maken, en nog veel meer!

Binnen
Binnen is het warm en gezellig; je kunt hier knutselen, sieraden maken, gezelschapsspelletjes spelen, fijn bouwen, met dieren, elfen, ridders en dino’s spelen, lekkere dingen kokkerellen, of heerlijk met een boekje of een Donald Duck in de hangmat liggen.

Vaste kern
Vincent, Simone en Ramona vormen de vaste kern van BSO Keizer Karel en verzorgen de verschillende natuur / spel / sport / knutsel activiteiten.

Werktijden vaste kern Keizer Karel:

Ramona: a, di, wo, do
Vincent: ma, di, wo, do
Simone: ma, di, woe, do
Iris: ma, di, do

Extra: Kinderen die op woensdagmiddag sporten bij Orion, Trekvogels, Rapidas of NMHC kunnen door Vincent gebracht en gehaald worden.